I vilka världshav lever späckhuggaren?

Hitta svaret längst ner

Sätt dina kunskaper på prov och svara

I vilka världshav lever späckhuggaren? Alla

Förklaring

Späckhuggaren (Orcinus orca) är en tandval, men även den största arten i delfinfamiljen. Efter människan är späckhuggaren världens geografisk sett mest utbredda däggdjur. Den lever i alla jordens hav. Späckhuggaren har en mycket karakteristisk färgteckning, svart med vit buk och en vit fläck på sidorna. Den livnär sig på fisk, sköldpaddor, fåglar, hajar, sälar och andra valar. Den kan bli 80-90 år gammal. Hannarna kan bli upp till 9,5 meter långa och väga upp till 6 ton. Späckhuggaren har ett skräckinjagande rykte, men anses inte vara ett hot mot människor i naturen.



Ställ en ny fråga