Vilken kolhydrat är man överkänslig mot om man inte kan smälta mjölk ordentligt?

Hitta svaret längst ner

Sätt dina kunskaper på prov och svara

NATURVETENSKAP FRÅGA #18746

Vilken kolhydrat är man överkänslig mot om man inte kan smälta mjölk ordentligt?

Laktos

Förklaring

Kolhydrater eller sackarider är en stor grupp av organiska ämnen. Biokemiskt fungerar kolhydrater bl.a. som energilagringsmaterial och bidrar till att ge levande organismer struktur. Det finns mer kolhydrater på jorden än någon annan känd biologisk molekyl. Kolhydrater bildas främst av växter och alger genom fotosyntes. I fotosyntesen omvandlas koldioxid och vatten till kolhydrater och syre med hjälp av energi från solljus. Kolhydrater är vanligtvis uppdelade i monosackarider, disackarider, polysackarider och stärkelse.

Statistik

Svarstid 0s (0s). 92% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2014-04-24.