I vilken film gjorde Humphrey Bogart en rollprestaion som han belönades med en Oscar för i kategorin bästa manliga huvudroll?

Hitta svaret längst ner

Sätt dina kunskaper på prov och svara

FILM FRÅGA #7691

I vilken film gjorde Humphrey Bogart en rollprestaion som han belönades med en Oscar för i kategorin bästa manliga huvudroll?

Afrikas drottning

Förklaring

Den stora amerikanska skådespelaren Humphrey Bogart föddes i New York år 1899. Hans mest kända roll är karaktären Rick i filmen "Casablanca" från år 1942. "Casablanca" är enligt många den största film som någonsin har gjorts. Bogart har medverkat i många riktigt stora filmer såsom "Riddarfalken från Malta", "Sierra Madres skatt" och "Afrikas drottning". För sin rollprestation i sist nämnda film belönades Bogart med en Oscar i kategorin bästa manliga skådespelare. Många filmfans, främst de manliga, ser upp till Bogart på grund av hans coola och eftertänksamma utstrålning. Woody Allen använde Bogarts person som ett slags alter-ego i sitt manus till filmen "En gång till, Sam" från år 1972. På grund av sitt födelsedatum (25:e december år 1899) blev Bogart kallad för "Last man of the century".

Statistik

Svarstid 0s (0s). 31% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2012-03-08.