Hitta svaret längst ner
Sätt dina kunskaper på prov och svara
Omega 3-fettsyror (även n-3 och ?-3) ??är en grupp fleromättade fettsyror. Dessa fettsyror har en dubbelbindning på kolatom nummer tre som är den sista kolatomen sett från karboxylradikalen. Bra källor till Omega 3-fettsyror är fet fisk såsom makrill, lax, sill, ansjovis och sardiner, linfrö och olja, och andra växter, till exempel kiwi och tranbär.
Svarstid 0s (0s). 91% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2008-04-14.
Vilket av följande år vann Danmark europamästerskapet i fotboll?
Vilket land förbinder Öresundsbron Sverige med?
Vi andas in detta grundämne med varje andetag, men vilket nummer har syre i det periodiska systemet?
Vilket av följande grundämnen är det lättaste och beräknas utgöra ca 3/4 av universums massa?
Vilket av följande länder var inte ett av de ursprungliga medlemsländerna i Europeiska kol- och stålgemenskapen?
Om man äter mat som innehåller mycket mättade fetter löper man ökad risk för att drabbas av...vad?
Vad betyder BMI?