Varför tar det längre tid att koka ett ägg på toppen av Mount Everest än vad det gör hemma i köket?

Hitta svaret längst ner

Sätt dina kunskaper på prov och svara

NATURVETENSKAP FRÅGA #2102

Varför tar det längre tid att koka ett ägg på toppen av Mount Everest än vad det gör hemma i köket?

Trycket är lägre

Förklaring

Vattnets kokpunkt beror på omgivande lufttryck. Vid havsytans lufttryck är kokpunkten 100 grader celsius. På toppen av Mount Everest är lufttrycket endast 1/3 och därför kokar vattnet redan vid en temperatur av ca. 70 grader celsius.

Statistik

Svarstid 0s (0s). 64% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2008-12-03.

Liknande frågor


Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /var/www/quizstone.com/public_html/includes/functions.admin.php on line 1055
Naturvetenskap
2008-12-03

Vad varierar storleken på tyngdaccelerationen med?

By QUIZSTONE
Naturvetenskap
2008-12-03

Vem av dessa fysiker har fått en temperaturskala uppkallad efter sig?

By QUIZSTONE