Musikquiz

Denna kategori innehåller frågor och svar om musiktitlar, artister, kompositörer och stilar.

Musik

Musikquiz: Pop

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på popmusik! Du kommer få svara på frågor om europop, electropop, synthpop, teenpop, powerpop och dancepop.

740
#popmusik
#musik

Musikquiz: Rock

Denna musikquiz är en frågesport specialiserad på rockmusik! Du kommer få svara på frågor om rock, grunge, punk, indierock och heavy metal.

382
#rockmusik
#musik

Musikquiz: R&B

Denna musikquiz är en frågesport om R&B-musik! Du kommer få svara på frågor om rhythm and blues, funk, ska, soul, rock & roll, reggae och disco.

R&B
92
#r&b
#musik

Musikquiz: Country

Denna musikquiz är en frågesport om countrymusik! Du kommer få svara på frågor om country, folkmusik, blues, bluegrass, gospel och hillbilly!

38
#country
#musik

Musikquiz: Eurovision

Denna quiz är en frågesport om eurovisionmusik! Du kommer få svara på frågor om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, schlager- låtar, -artister, -band och annat från denna musikgenres historia!

331
#eurovision
#musik

Musikquiz: Hip Hop

Denna quiz är en frågesport om hip hop! Du kommer få svara på frågor om electro, breakbeat, jungle/drum 'n' bass, trip hop, grime, rave, hardcore, club R&B och funky breaks.

81
#hiphop
#musik

Musikquiz: Klassisk musik

Denna quiz är en frågesport om klassisk musik! Du kommer få svara på frågor om bl.a. de stora klassiska musikerna och deras verk.

58
#klassiskmusik
#musik

Musikquiz: Världsmusik

Denna quiz är en frågesport om världsmusik! Du kommer få svara på frågor om världsmusik, bossanova, calypso, chumbawamba, essakane, flamenco, klezmer, mariachi, reggae, roma, ska, soca och tango!

3
#världsmusik
#musik

Musikquiz: Musikkunskap

Denna quiz är en frågesport om musikvetenskap! Du kommer få svara på frågor om musikteori, musiker, låtar, band och stora musikbegivenheter!

31
#musikkunskap
#musik

Musikquiz: 2010-talet

Denna quiz är en frågesport om 2010-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 2010-talets rock, pop, techno, rap, disco och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

620
#10-talsmusik
#musik

Musikquiz: 2000-tal

Denna quiz är en frågesport om 2000-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 2000-talets rock, pop, techno, rap, disco och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

476
#musikquiz:00-tal
#musik

Musikquiz: 90-tal

Denna quiz är en frågesport om 90-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 90-talets rock, pop, techno, rap, disco och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

709
#90-talsmusik
#musik

Musikquiz: 80-tal

Denna quiz är en frågesport om 80-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 80-talets rock, pop, techno, rap, disco och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

494
#80-talsmusik
#musik

Musikquiz: 70-tal

Denna quiz är en frågesport om 70-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 70-talets rock, pop, disco och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

268
#70-talsmusik
#musik

Musikquiz: 60-tal

Denna quiz är en frågesport om 60-talsmusik! Du kommer få svara på frågor om 60-talets rock, pop, blues och berömda artister och band som var aktiva på musikscenen under detta årtionde!

263
#60-talsmusik
#musik

Musikquiz: 50-tal

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på 50-tals musik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket mer!

127
#50-talsmusik
#musik

Musikquiz: Oldies

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på musik från förr! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som är relaterat till denna musikgenre!

62
#oldies
#musik

Musikquiz: Dance

Denna quiz är en frågesport som är specialiserad på dancemusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som är relaterat till denna musikgenre!

89
#dancemusik
#musik

Musikquiz: Jazz

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på jazz! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som är relaterat till denna musikgenre!

31
#jazz
#musik

Musikquiz: New wave musik

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på new wave! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

82
#newwave
#musik

Musikquiz: Disco

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på disco! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

24
#disco
#musik

Musikquiz: Punkrock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på punkrock! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

47
#punkrock
#musik

Musikquiz: Heavy metal

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på heavy metal! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

31
#heavymetal
#musik

Musikquiz: Reggae

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på reggae! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

26
#reggae
#musik

Musikquiz: Elektronisk musik

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på elektronisk musik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

67
#elektroniskmusik
#musik

Musikquiz: Funk

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på funk! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

21
#funk
#musik

Musikquiz: Indierock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på indierock! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

96
#indierock
#musik

Musikquiz: Synthpop

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på synthpop! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

22
#synthpop
#musik

Musikquiz: Soul

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på soul! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

98
#soul
#musik

Musikquiz: Blues

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på blues! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

33
#blues
#musik

Musikquiz: New age

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på new age! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

22
#newage
#musik

Musikquiz: Techno

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på techno! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

16
#techno
#musik

Musikquiz: Grunge

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på grunge! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

29
#grunge
#musik

Musikquiz: Brittpop

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på brittpop! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

42
#brittpop
#musik

Musikquiz: Soundtrack

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på soundtrack! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

65
#soundtrack
#musik

Musikquiz: Folkmusik

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på folkmusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

69
#folkmusik
#musik

Musikquiz: Alternativ rock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på alternativ rock! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

109
#alternativrock
#musik

Musikquiz: Klassisk rock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på klassisk rock! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

164
#klassiskrock
#musik

Musikquiz: Hårdrock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på hårdrock! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

20
#hårdrock
#musik

Musikquiz: Folkrock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på folkrock-musik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

21
#folkrock
#musik

Musikquiz: Indiepop

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på indiepop! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

24
#indiepop
#musik

Musikquiz: Poprock

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på poprockmusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

60
#poprock
#musik

Musikquiz: Rock'n'roll

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på Rock'n'roll! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

40
#rock'n'roll
#musik

Musikquiz: Doo Wop

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på Doo Wop-musik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

10
#doowop
#musik

Musikquiz: Rap

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på rapmusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

Rap
9
#rap
#musik

Musikquiz: Progg

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på proggmusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

13
#progg
#musik

Musikquiz: Dansband

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på dansbandsmusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

3
#dansband
#musik

Musikquiz: Rockabilly

Denna musikquiz är en frågesport som är specialiserad på Rockabillymusik! Du kommer få svara på frågor om musiker, band, låtar, musikevenemang och mycket annat som har att göra med denna musikgenre!

2
#rockabilly
#musik

Musikquiz: Swing

Denna musikquiz är en frågesport om swing! Du kommer få svara på frågor om swing, berömda swingmusiker, kända swingsånger och musikevenemang.

0
#swing
#musik

6
#20-talsmusik
#musik
Gissa 90-tals låter
App Store
Gissa 80-tals låtar
App Store

Senaste frågor

Musik
2021-04-06

Vem komponerade andra satsen "Air"?

By QUIZSTONE
Musik
2021-04-06

Vilken grupp var Gwen Stefani med i tidigare?

By QUIZSTONE
Musik
2021-04-06

Vilken låt från 2016 har Shawn Mendes skrivit?

By QUIZSTONE
Musik
2021-03-15

Vem heter egentligen Gordon Sumner?

By QUIZSTONE
Musik
2021-02-09

Vilken låt var världens mest spelade år 2020?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-31

Vilken låt kommer från "Fine line" av Harry Styles?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-27

Vilket band har gjort albumet ”Rumours” 1977?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-27

Vem sjunger låten ”Bored” i TV-serien ”13 reasons why”?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-27

Vad heter Billie Eilish första album?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-27

Vem från One Direction gillar tjejer som äter morötter?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-13

Vilken holländsk stad skulle vara värd för Eurovision Song Contest 2020?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-04

Vilken singel av pop-drottningen Lady Gaga har sålt flest kopior?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-04

Vem heter egentligen Gordon Sumner?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-02

Hur många tangenter samt oktaver har en flygel?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-02

Vilken amerikansk artist av dessa har släppt singlarna "Stranger", "Fly" samt "With Love"?

By QUIZSTONE
Musik
2021-01-02

Vilken Eurovision-låt är den mest sålda genom historien?

By QUIZSTONE
Musik
2020-12-20

Från vilket land kommer sångerskan Avril Lavigne?

By QUIZSTONE
Musik
2020-12-20

Vilken världsstjärna har störst förmögenhet?

By QUIZSTONE
Musik
2020-12-08

Hur många strängar finns det på en cello?

By QUIZSTONE
Musik
2020-11-10

Vilket band gjorde låten "Mamma Mia" 1975?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-30

Vilken lovande pianist sjöng "Oh! Carol" 1959?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-30

Vem sjöng år 2014 låten Superheros, som starter "All the life she has seen. All the meaner side of me"?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-30

Vilken känd artist heter egentligen Georgios Kyriacos Panayiotou?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-30

Vad heter basisten i det tyska bandet Tokio Hotel?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-30

Vem är det som sjunger "7 Rings", som debuterade som nummer ett på Billboard Hot 100 år 2019?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

Vad heter artisten som har skrivit bland annat "Bad Guy", "I Love You" och "Lovely"?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

I vilken stad utspelar sig musikalen "Cabaret"?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

Vilken artist växte upp som Roberta Joan Anderson?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

"Sofia dansar go-go" var en hitlåt på Svensktoppen 1972. Artisten var Stefan Rüdén. Vem skrev texten?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

Vad heter svensken som hade en megahit i Frankrike med låten "Monia" och var gift med Joan Collins åren 1985-1987?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-27

Vem mer än Per Gessle ingick i rockduon Roxette?

By QUIZSTONE
Musik
2020-10-05

Vilken rocklegend förekom i filmen "Vänd dem inte ryggen" från 1955?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-15

Vem har gjort låten "Black and White" år 2020?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-15

Vad heter låten som Måns Zelmerlöw har sjungit i 2015?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-15

Vilken av dessa låtar har Katy Perry gjort succés på år 2013?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-15

Vad är den första låten på 2015 studio albumet ”Made in the A.M” av One Direction?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-15

Vem är den enda ex-medlemmen i bandet Korn, sen de startade år 1994?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-04

Vad heter han som utgav låten "Manboy" år 2010?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-04

Vad var den första singeln från One Direction?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-02

Vem har gjort låtarna "Black Widow" och "Fancy" år 2014?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-02

Vem var med i Destiny's Child?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-01

Vad heter den kände Bruno Mars på riktigt?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-01

Vem utgav låten "Elektrisk" år 2015?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-01

Vem vann Eurovision Song Contest år 1993?

By QUIZSTONE
Musik
2020-09-01

Med hur många poäng vann Jugoslavien Eurovision Song Contest 1989?

By QUIZSTONE
Musik
2020-08-31

Vem vann Melodifestivalen år 2016 med "If I Were Sorry"?

By QUIZSTONE
Musik
2020-08-31

Hur många strängar har en gitarr?

By QUIZSTONE
Musik
2020-08-31

Vad kallades Jenny Lind för?

By QUIZSTONE
Musik
2020-08-31

Vad heter artisten Puth i förnamn?

By QUIZSTONE
Musik
2020-08-21

Vem är artisten bakom 2017-låten "Too Good at Goodbyes"?

By QUIZSTONE