Hitta svaret längst ner
Sätt dina kunskaper på prov och svara
Saffranspannkaka eller Gotlandspannkaka är en gotländsk efterrätt. Ingredienserna är grötris, grädde, mjölk, socker, ägg, hackad mandel och saffran. Kakan ätes ljummen eller kall som dessert och serveras enligt tradition med salmbärssylt och vispgrädde. Salmbär (eller blåhallon) är blådaggig med syrlig, något fadd smak. Arten är särskilt vanlig på Gotland och i Skåne.
Svarstid 0s (0s). 68% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2011-05-10.
Vilket av följande träd är ett lövträd?
Vilket år kördes det första officiella världsmästerskapet i Formel 1?
Vilket stall har vunnit flest världsmästerskap i Formel 1?
Vilket djurnamn bär det berg som är delstaten Connecticuts högsta punkt?
Kan en försats göra en kvinna gravid?
Hon blev känd som TV-kocken "Mat-Tina" i SVT, men vad heter hon egentligen?
Tre nationalparker möts nära Kisurisstugan i Lappland. Sarek och Padjelanta är två av dem. Vilken är den tredje?