Semlan eller fastlagsbullen äts ofta med mandelmassa och vispgrädde eller varm mjölk. Vilken krydda används i bullarna?

Hitta svaret längst ner

Sätt dina kunskaper på prov och svara

GASTRONOMI FRÅGA #5738

Semlan eller fastlagsbullen äts ofta med mandelmassa och vispgrädde eller varm mjölk. Vilken krydda används i bullarna?

Kardemumma

Förklaring

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg är ett bakverk bestående av en vetebulle, vispad grädde och mandelmassa. Semlans inträde i Sverige är omtvistat men det finns skäl att tro att semlan bakats ända sedan 1541 då den förekommer i Gustav Vasas bibel. Ursprungligen skall semlan ha ätits med varm mjölk, en tradition som det gjordes avkall på under 1900-talets andra hälft då konditorier började servera semlor utan varm mjölk.

Statistik

Svarstid 0s (0s). 86% har tidigare svarat rätt på denna fråga. Frågan är skapad 2011-05-10.